view 17 more images...

In 2010 the Los Angeles-based architect Robert Stone finished his creation of something spectacular and totally unexpected on the fringes of the Joshua Tree National Park, boasting with every ingredient to amaze its spectator. Down a lonely stretch of dirt road Stone constructed this crazy amazing property, next to the sister project in all-black Rosa Muerta or ‘dead rose’, which both clearly show the architect’s unique courage and vision and possibly even megalomania, as some have argued. With a very surreal aesthetic the project that was named Acido Dorado, which translates to ‘golden acid’, is a glamorous larger-than-life golden palace that shimmers like a mirage and transforms inside and out throughout the day, with the changing light exemplifying the intrinsic quality of every noble metal: to shine brightly. read more…

view 15 more images...

The latest work by Japanese architect Tsubasa Iwahashi is truly extraordinary. For the project named ‘Hut on the Corridor’ Iwahashi, who previously created the beautiful Folm Arts beauty salon in the Osaka prefecture, was asked to renovate the corridor of eleven office units on one floor of a building in Osaka’s Nishi-ku district. This resulted in a garden-inspired project, in which the architect and his team created a common area where employees can take a time out from their work. The centerpiece of the concept is a wooden hut in the middle of the space, which can be used as a meeting area or a quiet relaxation zone. The hut has only three walls with people stepping inside by walking around to its rear, it has no windows, but a large skylight which ensures enough enlightenment in the area without opening up the space for by-passers. There is a small peephole in one corner of the hut, revealing the feet of anyone walking by, giving the people in the hut total peace and privacy without being totally cut off. read more…

Love this wird little crucifix in the home of publicist Pilar Munoz and entrepreneur Pepe Islas in Mexico City – shot by the Selby

view 9 more images...

Yet another amazing project by Yusuke Yeki. This time situated in Japan’s second largest city Osaka, the inspirational designer created a immaculate store for nail salon Kolmio+LIM. Completed in September 2013 as an expansion of the popular Less Is More (LIM) hair salon, Yeki incorporates elements inspired by the services and name: ‘kolmio’ means triangle in Finnish. The first element in this approach is the color palette: based directly on the tones of human skin and nails. Other design features are inspired by the layering process of painting nails: an opening in the impressive wooden zigzag wall; a pattern used regularly on nails, lets natural light into the main space, while groups of three stools, three mirrors and three beauty chairs are all direct references to the salon’s name. The beautiful space evokes a sentiment of relaxation through its overall serene, minimal aesthetic which fits a salon perfectly. read more…

Jon Rafman’s interiors are just crazy. From the overlay with art masterpieces onto interiors theBasquiat Classroom is definitely our favourite. Via Designboom

The interior of this lovely little writers shed just looks like our own studio. We love that! The Writer’s Shed by WSD – as shared by Dezeen.

Bloesem shared these beautiful knitted interior decoration by Finnish 1kertaa2.

view 9 more images...

Today, Vitra and our favorite online interview magazine Freunde von Freunden have started a fascinating new collaboration, in the form of an apartment in the centre of Berlin. The ‘FvF Apartment by Vitra’ on the Mulackstrasse 26 offers a glimpse into the world of the Vitra living collage and visualizes Freunde von Freunden’s conceptualization of urban living. The house is fully designed for the digitally oriented generation, for whom creativity, sustainability, and mobility are more important than status. Based on the common styles and experiences of Vitra and Freunde von Freunden, the FvF Apartment offers the necessary space to examine what this group of people is looking for in their home. At the same time offers the Apartment a platform for innovative products from friends and fellow partners (including New Tendency, Aesop and Paper & Tea) and will be available as an apartment, for events and for presentations. read more…

view 10 more images...

This beautiful passage in a public annex building in Wuxi, China, was designed by Prism Design and has been recently opened to the public. As the main building, where the passage leads to, has a concept based on Japanese culture, Prism wanted to use the image of a full-grown bamboo forrest prominently in the space, continuing the reference to traditional Japanese design and culture. The project had limited budget, time, and space within the annex building, causing Prism to take on a minimal approach in its design. Inspired by the concept of visual infinity they decided to create the illuminated passage of twenty meters, using only a limited amount of the total space and creating a clear focus on their enhancement to the space. As the rest of the room is dimly lit the beautiful passage “seeks to extent to infinity in a finite world.” read more…

We definitely need this brass desk by Birgit Israel in our studio! Love it!

Better than the real coral (for multiple reasons) are these Metal Coral Sculptures made from bent and woven metal with a matte grey finish. Available at C.S. Post & Co.

view 12 more images...

Yusuke Yeki designed this beautiful retail space named Nakagawa Masashichi Shoten-gai for a 300-year old traditional Japanese fabric producer’s store in the Tokyo’s midtown shopping complex. ‘Shoten-gai’ refers to a traditional shopping street, located within the centre of a (small) town, which one finds throughout Japan. However, the faces of these shopping areas have changed significantly over the years, with large drugstore chains and convenience stores replacing the local artisans. Inspired by the original shoten-gai and with the intention to recreate its charm Yeki designed a new type of market place; which is more suitable and competitive within modern life, but with a traditional character. read more…

view 9 more images...

Tokyo-based studio Torafu Architects recently completed the Kyoto store for our favorite cosmetics label Aēsop. Once again it is of the highly inspirational quality we’ve become used to when it comes to Aēsop stores. Located in the central shopping district of Kawaramachi, the beautiful space consists of two levels; a retail and small lounge area on the ground level, and a gallery space on the upper floor intended for social interaction. The original building structure was key in the design by Torafu as they wanted to keep it as intact as possible. Creating a beautiful raw and industrial aesthetic, exposed concrete and irregular wall surfaces have been preserved and integrated into the overall design.

read more…

This is so amazing beautiful! Fading History: Ramy Fischler Transforms An Art Deco Apartment Into A Contemporary Pied-à-terre – as featured on Yatzer.

view 12 more images...

We are still amazed by the work of Studio Toogood, when they collaborated with Hermès for their petit h collection, at the end of last year. Hermès petit h was established in 2010 as a series of products using the brand’s offcuts and rejected stock, which proved to be a highly inspiring concept for designer Faye Toogood. The entire ground floor of the flagship Bond Street store was dedicated to a custom-designed interior that acted as an antidote to London West End slickness. The created aesthetic for the store reminds us highly of the work of Anish Kapoor and is one of the more daring designs we witnessed within the field of (luxury) retail spaces. read more…

John Derian’s amazing cabinet of curiousities – shot by The Selby

Very much like this new hair salon Permy Mi Jang Won in Shji-gu, South Korea, as featured on PRIVATE.

Such an amazing beautiful house by Architecture Bio – featured on Designboom

The talented photographer Jake Stangel shot this amazing modulare home for Dwell Magazine.

Our friends at Random Studio asked X+L to create their new office space. We love it!

As featured by RDB.